Sprakforsvaret
   

Diskussionsgrupper

 

Conlanger.com är en flerspråkig diskussionsgrupp med totalt 283 registrerade användare den 12/11 2006. Det finns också en skandinavisk avdelning, där språkfrågor diskuteras.

Debatten.fi  är ett diskussionsforum, som drivs gemensamt av Vasabladet, Jakobstads Tidning och Syd-Österbotten. Finlandssvenskheten – och därmed svenska språket – har sin givna plats på detta forum.

Debatthuset - här finns också möjlighet att diskutera svenska liksom andra språk samt retorik.

Finlandssvensk.net är ett forum för finlandssvenskar i alla åldrar och storlekar. Som användare har du möjligheten att ladda upp bilder på dig själv, kommentera andras bilder, diskutera på forumet eller använda deras realtida chatt.

Lingforum.com - engelskspråkig, akademisk men informell diskussionsgrupp om lingvistik, som bl.a. sponsras av kanadensiska universitet. Medlemstalet var strax under 800 den 2/7 2008.

Lingonord - diskussionsgrupp för lingvister, nordister och språkintresserade. 83 registrerade medlemmar den 26/8 2007.

Ordning (oreda) är en diskussionsplats om språk. Drygt 50 medlemmar (varav många med egna hemsidor eller bloggar) diskuterar alla tänkbara språkfrågor, alltifrån nostalgiord till dialekter.

Skalman.nu Forum är ett "forum för diskussioner kring alla aspekter av vår historia", inklusive språkhistoria.

Språk i Fokus - enligt presentation kan du som funderar över språkfrågor få ditt lystmäte på det här forumet. Här kan du hitta människor som du kan utbyta kunskaper med och dela med dig av dina egna tankar om språkrelaterade frågor och problem.

Språkspalta heter en norsk Facebook-grupp, som hittills (25/12 2019) har gått under Språkförsvarets radar. Den har inte mindre än 38 977 medlemmar i skrivande stund.

Swenet.svenska är en icke-modererad diskussionsgrupp om svenska språket. Diskussionen håller ojämn kvalitet: vissa trådar resulterar i intressanta diskussioner, andra urartar i barnslig slagväxling.

The List of Language Lists förtecknar ett stort antal e-postlistor och diskussionsgrupper, som ägnar sig åt studiet av enskilda språk eller grupper av språk. Listan sammanställdes 2002, vilket naturligtvis innebär att den innehåller en del brutna länkar.

 

(Denna sektion uppdaterades senast den 25/12 2019)